Bors savuros de miel
PrinteazaBors savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac, ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare.
- coada, capul și 300 g coaste de miel
- 1 salată verde
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 3 linguri orez
- 1 l borș
- 150 g smântână
- 2 l apă
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea în mai multe ape și o pui la fiert în 2 litri apă rece. Îndepărtezi spuma formată la începutul fierberii, până când supa rămâne limpede.
Cureți morcovul și păstârnacul și le adaugi în supă.
Când carnea a fiert, o scoți și o porționezi, renunțând la părțile necomestibile. Speli salata verde frunză cu frunză și o lași să se scurgă.
Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt și le adaugi în ciorbă împreună cu orezul, în prealabil ales și spălat.
Fierbi totul la foc mediu.
Într-un alt vas, fierbi borșul și îndepărtezi spuma. După 10 minute de fierbere, torni borșul.
Amesteci și lași ciorba să mai dea în câteva clocote. Bați smântâna cu 2-3 linguri de supă.
Iei oala de pe foc și dregi ciorba cu smântână.
Bors savuros de miel
Pofta buna!