Bors de sfecla cu carne de porc
PrinteazaBors de sfecla cu carne de porc din: sfecla, carne de porc, apa, otet, ulei, faina, cartofi, morcov, patrunjel, ceapa, loboda, spanac, oua, smantana, marar, ardei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 sfecle roşii
- 500 g carne de porc
- 3 l apă
- 1 lingură oţet
- 4 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 5 cartofi
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă mare
- 300 g spanac şi lobodă congelate
- 2 ouă fierte tari
- 1 foaie de dafin
- 50 g smântână
- 2 linguri frunze de ceapă verde
- 2 linguri mărar tocat
- 1 ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi carnea şi o fierbi în apă uşor sărată. Cureţi legumele şi le speli.
Tai în beţişoare fine sfecla, morcovul, rădăcina de pătrunjel, iar ceapa mărunt. Le înăbuşi în ulei, într-o tigaie, apoi presari făina şi amesteci energic.
Torni oţetul şi stingi cu o parte din supa în care a fiert carnea, amestecând până când sosul devine fluid.
Pui şi restul de supă împreună cu bucăţile de carne, foaia de dafin, sare şi piper după gust. Adaugi cartofii decojiţi şi tăiaţi cubuleţe în prealabil şi laşi să fiarbă totul 10 minute.
Adaugi apoi spanacul şi loboda decongelate, bine scurse şi tăiate, foaia de dafin, ouăle mărunţite şi 1/2 ardei iute tocat. Mai laşi ciorba pe foc 5 minute.
La servire, ai grijă să repartizezi în fiecare porţie câte o bucată de carne şi să presari ceapă verde şi mărar tocate mărunt.
Serveşti la masă porţiile împreună cu un bol cu smântână.
Bors de sfecla cu carne de porc
Pofta buna!