Bors cu sfeclă si carne de vită
PrinteazaO reteta de bors de sfecla si carne de vita din: ceapa carne de vita, morcov, telina si albitura, ulei, ardei gras, varza alba, sfecla rosie, cartofi, rosii, bors, smantana, sare si patrunjel.
- carne de vită 400 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- ulei 50 ml
- ardei gras 50 g
- varză albă 100 g
- sfeclă roşie 200 g
- cartofi 150 g
- roşii proaspete sau în bulion 150 g
- borş 6-700 ml
- smântână 100 g
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierbe cu o linguriţă de knorr. Sfecla roşie se taie fâşii şi se fierbe separat în jumătate din cantitatea de borş.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă zarzavatul tăiat julien (fâşii) şi călit în ulei cu puţină apă. După 10 minute de fierbere se adaugă ardeiul gras şi varza tăiate fâşii, şi cartofii tăiaţi cuburi. Când toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă sfecla fiartă separat şi roşiile decojite şi iate felii.
Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se potriveşte gustul cu borş şi sare. înainte de servire se adaugă smântână şi pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!