Bors cu sfecla cu coaste de vita si kaizer

Printeaza

Bors cu sfecla cu coaste de vita si kaizer din: coaste de vita, kaizer, frunze de dafin, boabe de piper, ienibahar, seminte de fenicul, ceapa, morcov, telina, patrunjel, praz, untura, varza, sfecla rosie, carnati de casa, smantana, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 300 g coaste de vita
  • 200 g kaizer
  • 6 frunze de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 6 boabe de ienibahar
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 2 cepe mici
  • 400 g radacinoase (morcov, telina, patrunjel)
  • 1/2 praz (partea alba)
  • 60 g untura
  • 400 g varza
  • 300 g sfecla rosie
  • 100 g hribi uscati
  • 200 g carnati de casa afumati
  • 250 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui bucata de coastă într-o oală cu mai multă apă rece şi o aşezi pe foc. Aduci apa la punctul de fierbere, adaugi sare şi laşi să fiarbă 40 de minute.

Separat, pui ciupercile la înmuiat.Adaugi bucata de kaizer în oala cu carne, condimentele, frunzele de dafin şi ceapa curăţată şi tăiată în jumătate.

Laşi să fiarbă până carnea se înmoaie. Cureţi şi speli rădăcinoasele, prazul şi le tai cubuleţe nu foarte mici, după care le căleşti, până se înmoaie, într-o oală în care ai încins jumătate din untură.

Torni peste legume supa de carne strecurată. Când dă în fiert, adaugi varza tăiată fideluţă, sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe şi ciupercile scurse de apă. Laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.

Încingi untura rămasă într-o tigaie şi căleşti cârnatul tăiat felii, îi pui împreună cu untura în supă şi mai fierbi cinci minute.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Opreşti focul, tai carnea de vită şi kaizerul bucăţi mici şi le pui în supă.

O serveşti fierbinte, cu pâine de casă şi smântână.

 

Bors cu sfecla cu coaste de vita si kaizer

Bors_cu_sfecla_cu_coaste_de_vita_si_kaizer

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.