Bors de sfecla cu bulion din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, verdeata. Ingrediente: 4 bucăţi sfeclă 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 4 cartofi 2 linguri ulei un litru borş o lingură bulion sare verdeaţă, după gust Mod de preparare: Ceapa […]
Bors de sfecla cu orez
PrinteazaBors de sfecla cu orez din: sfecla rosie, ceapa verde, usturoi, loboda, orez, sare, leustean, ulei si bors.
Ingrediente:
- 2 sfecle roşii mijlocii
- 4-5 fire de ceapă verde
- 4-5 fire de usturoi
- 10-15 fire de lobodă verde sau roşie
- 4 frunze de sfeclă
- 3 linguri cu orez
- sare
- leuştean verde
- 2 linguri cu ulei
- 1 l borş
Mod de preparare:
Curăţaţi sfeclele de coajă, le tăiaţi bastonaşe de 2-3 cm şi le puneţi să fiarbă cu apă caldă cât să le acopere.
Fierbeţi acoperit, la foc mic.
În acest timp curăţaţi verdeţurile, le spălaţi, le tăiaţi fâşii, le puneţi în oala cu sfeclă, adăugând 1 cană de apă caldă.
Fierbeţi orezul 10 min în apă, îl scurgeţi, îl răsturnaţi în supă când puneţi şi borşul fiert separat.
Daţi faţă mâncării cu ulei, facultativ condimentaţi cu leuştean verde tocat fin.
Serviţi cald, cu ceapă verde alături şi pâine proaspătă sau mămăligă rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors rusesc de sfecla
Bors rusesc de sfecla din: carne de porc, sfecla, morcov, ceapa, varza, cartofi, ulei, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc cu os 1 sfeclă medie 1 morcov 2 cepe mari 300 g varză 4 cartofi medii 2 linguri pastă de tomate 4-5 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie 150 g smântână […]
Bors de sfecla si fasole
Bors de sfecla si fasole din: sfecla, fasole, ceapa, morcov, bors, pastarnac, ulei, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucăţi sfeclă roşie o cană fasole boabe fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac 500 ml borş 2 linguri ulei 2 linguri smântână sare pătrunjel Mod de preparare: Ceapa si sfecla tăiată cuburi se călesc […]
Bors rece de sfecla
Bors rece de sfecla din: sfecla, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, sare. Ingrediente: 2 sfecle 4 cartofi 4 cepe 2 legături pătrunjel o crenguţă de cimbru sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se taie felii lungi, se sărează şi se lasă să stea puţin, ca să-şi lase zeama. Se stoarce bine de zeamă, se […]
Pofta buna!