Bors de sfecla cu orez

Printeaza

Bors de sfecla cu orez din: sfecla rosie, ceapa verde, usturoi, loboda, orez, sare, leustean, ulei si bors.

retete

Ingrediente:

  • 2 sfecle roşii mijlocii
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 4-5 fire de usturoi
  • 10-15 fire de lobodă verde sau roşie
  • 4 frunze de sfeclă
  • 3 linguri cu orez
  • sare
  • leuştean verde
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 l borş

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sfeclele de coajă, le tăiaţi bastonaşe de 2-3 cm şi le puneţi să fiarbă cu apă caldă cât să le acopere.

Fierbeţi acoperit, la foc mic.

În acest timp curăţaţi verdeţurile, le spălaţi, le tăiaţi fâşii, le puneţi în oala cu sfeclă, adăugând 1 cană de apă caldă.

Fierbeţi orezul 10 min în apă, îl scurgeţi, îl răsturnaţi în supă când puneţi şi borşul fiert separat.

Daţi faţă mâncării cu ulei, facultativ condimentaţi cu leuştean verde tocat fin.

Serviţi cald, cu ceapă verde alături şi pâine proaspătă sau mămăligă rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu bulion din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, verdeata. Ingrediente: 4 bucăţi sfeclă 2 morcovi o ceapă o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 4 cartofi 2 linguri ulei un litru borş o lingură bulion sare verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Ceapa […]

Bors rusesc de sfecla

Bors rusesc de sfecla din: carne de porc, sfecla, morcov, ceapa, varza, cartofi, ulei, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc cu os 1 sfeclă medie 1 morcov 2 cepe mari 300 g varză 4 cartofi medii 2 linguri pastă de tomate 4-5 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie 150 g smântână […]

 

Borş de sfeclă roşie

Bors de sfecla si fasole

Bors de sfecla si fasole din: sfecla, fasole, ceapa, morcov, bors, pastarnac, ulei, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucăţi sfeclă roşie o cană fasole boabe fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac 500 ml borş 2 linguri ulei 2 linguri smântână sare pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa si sfecla tăiată cuburi se călesc […]

 

 

Borş de sfeclă

Bors rece de sfecla

Bors rece de sfecla din: sfecla, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, sare. Ingrediente: 2 sfecle 4 cartofi 4 cepe 2 legături pătrunjel o crenguţă de cimbru sare   Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se taie felii lungi, se sărează şi se lasă să stea puţin, ca să-şi lase zeama. Se stoarce bine de zeamă, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.