carne de porc, ceapa, ardei, usturoi, rosii, pasta de rosii, supa, boia, chimen, sare, piper, ulei, faina, patrunjel. Această mâncare combină carnea suculentă de porc cu legume și condimente pentru a crea un fel de mâncare bogat și satisfăcător. Perfect pentru zilele reci de iarnă sau ca o cină îmbelșugată […]
Bors de sfecla rosie cu cartofi
PrinteazaBors de sfecla rosie cu cartofi din: sfecla, cartofi, morcov, ceapa, oua, smantana, bors, patrunjel, leustean.
Ingrediente:
- 1 sfecla rosie
- 250 g cartofi
- 100 g morcovi
- 2 cepe mari
- 2 oua
- 100 ml smantana
- 1 l bors
- 1 leg patrunjel
- 1 leg leustean
Mod de preparare:
Bors de sfecla rosie cu cartofi: Sfecla şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe, iar ceapa, curăţată şi spălată, se taie fideluţă, apoi se pun toate să fiarbă într-o oală cu apă rece.
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele, care se adaugă în oală în momentul în care sfecla s-a înmuiat. Intre timp se fierbe borşul într-o altă oală apoi se strecoară şi se toarnă în oala în care fierb legumele.
Se mai lasă la fiert un sfert de oră la foc mic. La sfârşit, înainte de a lua borşul de pe foc, se drege cu ouăle bătute bine cu smântână şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!
carne de miel sau vita, ulei, suc de lamaie, usturoi, oregano, rozmarin, sare, piper, ardei, ceapa, bete. Souvlaki, unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare din bucătăria grecească, poate fi preparat nu doar cu carne de porc sau pui, dar și cu miel sau vită, oferind o variantă […]