Bors de spanac cu costita afumata
PrinteazaBors de spanac cu costita afumata din: spanac, costiţă afumată, cartofi, roşii, builion, morcovi, păstârnac, ceapă, ulei, borş, pătrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g spanac
- 100 g costiţă afumată
- 100 g cartofi
- 100 g roşii
- 50 g builion
- 50 g morcovi
- 50 g păstârnac
- 50 g ceapă
- 30 ml ulei
- 500 ml borş
- 1/2 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacuţ se curăţă, se spală şi se Ia5ă la scurs în strecurătoare. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă în ulei, după care se adaugă morcovii şi păstârnacul tăiaţi mărunt şi costiţa, tăiată feliuţe.
Se amestecă şi se acoperă cu un capac.
După câteva minute, se adaugă spanacul, iar după ce s-a înmuiat, se pun 2 l de apă şi cartofii tăiaţi felii.
Când totul este aproape gata, se adaugă roşiile tăiate felii, bulionul şi borşul fiert, se mai clocoteşte circa 2 minute, se condimentează şi se adaugă verdeaţa tăiată mărunt.
Pofta buna!