Bors de spanac cu pui afumat

Printeaza

Bors de spanac cu pui afumat din: spanac, morcovi, cartofi, ceapa, pastarnac, suc de rosii, ulei, sare, piper, piept de pui afumat sau pulpe de pui afumate, leustean, patrunjel, bors.

 

Ingrediente:

  • 2 kg spanac
  • 2 morcovi
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 500 ml suc de roşii
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g piept de pui afumat sau pulpe de pui afumate
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 1/2 l borş

 

Mod de preparare Bors de spanac cu pui afumat:

Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl laşi să se scurgă. Cureţi şi speli restul de legume.

Tai cubuleţe morcovul şi păstârnacul, ceapa mărunt, iar afumătura fâşii. Pui la fiert 1 1/2 litri de apă. încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi înăbuşi ceapa.

Când aceasta a devenit transparentă, adaugi legumele, carnea afumată şi puţină apă şi continui să le înăbuşi împreună timp de 5 minute.

Pui spanacul tăiat fâşii înguste şi stingi cu apa fierbinte. Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi pui în oală şi laşi ciorba să mai fiarbă 15 minute.

Fierbi borşul separat, îl torni în oala cu ciorbă, împreună cu sucul de roşii. După 1-2 minute de fierbere, sărezi ciorba după gust şi stingi focul.

Presari pe deasupra leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt şi serveşti ciorba fierbinte, cu crutoane de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.