Borş ţărănesc cu carne de porc din: porc, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, zeama de varza, leustean, sare.
Ingrediente:
1 kg carne grasă de porc cu os (de la piept)
1 telină
1-2 cepe
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
2-3 roşii
1 lingură de bulion
1/2 l borş sau zeamă de varză
leuştean
sare
Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea tranşată în prealabil.
După primul clocot, se micşorează focul, se alege spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă încet acoperit, cu capacul puţin într-o parte.
Zarzavatul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se toacă mărunt şi se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se potriveşte de sare.
Când este gata, se adaugă bulion şi roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare.
Se acreşte, după gust, cu borş sau cu zeamă de varză.
Se serveşte cu leuştean, cu smântână, după dorinţă.
Bors taranesc cu carne din: carne, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă cu os (de la piept) o telină 1-2 cepe rădăcină pătrunjel un morcov 2-3 roşii o lingură de bulion 1/2 l borş sau zeamă de varză leuştean sare Mod de preparare: Se pune la […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.