Bors taranesc cu carne
PrinteazaBors taranesc cu carne din: carne, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, leustean, sare.
- 1 kg carne grasă cu os (de la piept)
- o telină
- 1-2 cepe
- rădăcină pătrunjel
- un morcov
- 2-3 roşii
- o lingură de bulion
- 1/2 l borş sau zeamă de varză
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea tranşată în prealabil. După primuil clocot, se micşorează focul, se alege spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă încet acoperit, cu capacuil puţin într-o parte.
Zarzavatul se curăţă, se spală şi se dă p»e răzătoarea mare sau se toacă mărunt şi se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se potriveşte de sare.
Când este gata, se adaugă bulion şi roşiile curăţate de pieliţă şşi tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare. Se acreşte, dupiă gust, cu borş sau cu zeamă de varză. Se serveşte cu leuşteam, cu smântână, după dorinţă.
Pofta buna!