Bors taranesc cu praz
PrinteazaBors taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat si bors.
- un fir de praz
- o ceapa alba
- 2-3 ardei
- 2 morcovi
- un dovlecel
- 3 cartofi
- o telina mica
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
- o legatura frunze de telina
- un ardei iute murat
- bors dupa gust
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală toate legumele. Prazul se taie rondele, ceapa se toacă fâşii foarte subţiri, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei. Se toarnă într-o oală 4 l de apă şi se pun prazul, ceapa şi ardeii la fiert. între timp, se curăţă dovleceii, cartofii, ţelina şi morcovii şi se taie cubuleţe.
Se adaugă în ciorbă restul legumelor tocate şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Spre sfârşit, se adaugă ardeiul iute mărunţit şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Ciorba se drege cu bors, sare şi piper, dacă mai este nevoie, iar, la sfârşit, se adaugă pătrunjelul tocat si frunzele de telină.
Bors taranesc cu praz
Pofta buna!