Bors taranesc de vacuta
PrinteazaO reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia, rosii, leustean verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g piept de vită
- 1 kg burtă de vită prefiartă
- 1 ceapă
- 2 morcovi potriviţi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 ardei capia verde
- 3 linguri pulpă de roşii (conservă)
- 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)
- leuştean verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi burta, le porţionezi şi le pui la fiert în mai multă apă şi cu puţină sare. Indepărtezi cu grijă spuma formată până când zeama este curată. Când sunt aproape ferte carnea şi burta, adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă.
Acoperi oala cu capac şi laşi să fiarbă circa 30 de minute, la foc mic, până când toate sunt bine pătrunse.
Adaugi pulpa de roşii, borşul fiert şi spumuit separat (sau zeamă de lămâie), potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să mai clocotească încă 3-4 minute, după care stingi focul.
Adaugi leuştean tocat mărunt, acoperi cu capac şi laşi să se aromatizeze 5 minute înainte de a o servi.
Pofta buna!