Bors taranesc de vacuta

Printeaza

O reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia, rosii, leustean verde, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g piept de vită
  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei capia verde
  • 3 linguri pulpă de roşii (conservă)
  • 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)
  • leuştean verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi burta, le porţionezi şi le pui la fiert în mai multă apă şi cu puţină sare. In­depărtezi cu grijă spuma for­mată până când zeama este curată. Când sunt aproape ferte carnea şi burta, adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă.

Acoperi oala cu capac şi laşi să fiarbă circa 30 de minute, la foc mic, până când toate sunt bine pă­trunse.

Adaugi pulpa de roşii, borşul fiert şi spumuit sepa­rat (sau zeamă de lămâie), po­triveşti gustul de sare, piper şi laşi să mai clocotească încă 3-4 minute, după care stingi focul.

Adaugi leuştean tocat mărunt, acoperi cu capac şi laşi să se aromatizeze 5 mi­nute înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.