Mic dejun taranesc cu oua din: carnati afumati, cartofi, oua, ceapa, lapte, ulei. Ingrediente: 150 g cârnaţi de porc afumaţi 4 cartofi 2 ouă 2 cepe lapte ulei Mod de preparare: Se taie felii cepele şi se călesc în două linguri de ulei. Se taie felii cârnatul, se adaugă la ceapă şi se lasă […]
Bors taranesc cu legume
PrinteazaBors taranesc cu legume din: cartofi, ulei, morcovi, telina, ceapa verde, mazare verde, afumatura, bacon, leustean, bors, rosii, patrunjel verde, sare.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 legătură ceapă verde
- 100 g mazăre verde
- 200 g afumătură
- 6 felii bacon
- leuştean
- 3 roşii
- 500 ml borş
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert 4 litri de apă. Cureţi cartofii, morcovii, ţelina şi ceapa verde, le speli, le tai pe toate cubuleţe, le căleşti puţin în două linguri cu ulei şi le torni în oală.
Laşi să fiarbă 15-20 de minute şi adaugi mazărea verde. După ce au fiert toate legumele, pui roşiile date pe răzătoare şi afumătura tăiată bucăţi, prăjită şi scursă de grăsime.
Fierbi borşul separat, îl torni în ciorbă şi potriveşti gustul de sare.
Înainte să iei ciorba de pe foc, presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt.
Prăjeşti feliile de bacon ca să devină crocante şi le adaugi în ciorbă când o aduci la masă.
Bors taranesc cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Pilaf taranesc cu legume din orez, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez 2 morcovi 1 telina 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 ceapa 2 rosii 2-3 ciuperci 4 linguri ulei 1 leg de marar 1 leg patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se […]
Pofta buna!