Bors de tarhon

Printeaza

Bors de tarhon

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 2 legături tarhon
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri smântână
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 1/2 l borş
  • sare

 

Mod de preparare:

Bors de tarhon: Se curăţă rădăcinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei.

Se adaugă boiaua, se amestecă şi se toarnă 1,5 I apă fierbinte, lăsând să fiarbă 7-8 minute.

Se adaugă orezul. Când a fiert se adaugă şi tarhonul tocat mărunt.

Oul, făina şi smântână omogenizate se subţiază cu ciorbă şi se toarnă în oală.

După 4-5 clocote se adaugă sare şi se acreşte cu borş fiert separat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.