Bors de telina cu taitei
PrinteazaO reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper.
- 2 teline potrivite
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 200 g taitei
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în rondele, iar ceapa tocaţi-o mărunt. Puneţi la fiert în 3 litri de apă morcovul şi ţelina şi când începe să fiarbă în clocot luaţi spuma. Ceapa tocată căliţi-o înăbuşit în ulei şi 2-3 linguri de apă, după care puneţi-o în oală.
Lăsaţi totul să fiarbă la foc mic până când legumeje sunt aproape fierte, apoi puneţi tăiţeii. Fierbeţi încă 6-7 minute, apoi adăugaţi borsul, jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi să fiarbă încă 1 -2 minute.
Serviti borşul de ţelină cald, presărat cu pătrunjelul rămas tocat mărunt.
Bors de telina cu taitei
Pofta buna!