Bors de telina cu taitei

Printeaza

O reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper.

Ingrediente:Bors de telina cu taitei

  • 2 teline potrivite
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 200 g taitei
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în rondele, iar ceapa tocaţi-o mărunt. Puneţi la fiert în 3 litri de apă morcovul şi ţelina şi când începe să fiarbă în clocot luaţi spuma. Ceapa tocată căliţi-o înăbuşit în ulei şi 2-3 linguri de apă, după care puneţi-o în oală.

Lăsaţi totul să fiarbă la foc mic până când legumeje sunt aproape fierte, apoi puneţi tăiţeii. Fierbeţi încă 6-7 minute, apoi adăugaţi borsul, jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi să fiarbă încă 1 -2 minute.

Serviti borşul de ţelină cald, presărat cu pătrunjelul rămas tocat mărunt.

Bors de telina cu taitei

Bors de telina cu taitei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.