Borş tradiţional de spanac
PrinteazaBorş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel.
- 2 kg spanac
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- 500 ml suc de rosii
- 1,5 l bors
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- 400 g costita afumata
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl laşi la scurs într-o strecurătoare. Cureţi ră- dăcinoasele şi ceapa. Tai în cuburi morcovul şi pătârnacul, ceapa mărunt, iar costiţa în fâşii sau cubuleţe.
Pui separat la fiert 1,5 I apă. în oala pentru ciorbă înăbuşi ceapa în ulei. Adaugi legumele, costiţa şi puţină apă şi continui să le înăbuşi împreună pentru 5 minute.
Adaugi spanacul tăiat în fâşii, apoi stingi cu apă fierbinte. Laşi să fiarbă, iar între timp, cureţi, speli şi tai în cuburi cartofii.
Adaugi şi cartofii în oală şi laşi să fiarbă ciorba circa 15 minute. Separat, într- un vas mai mic, pui borşul să fiarbă.
Torni apoi în oală borşul, împreună cu sucul de roşii. Laşi ciorba să mai dea în câteva clocote, apoi o sărezi după gust şi stingi focul.
Presari leuştean şi pătrunjel tăiate mărunt. Serveşti borşul fierbinte, cu crutoane.
Borş tradiţional de spanac
Pofta buna!