Ouă Benedict este un preparat clasic al bucătăriei americane, constând în ouă poșate servite pe o felie de șuncă (sau alte opțiuni de carne) și un amestec de sosuri și condimente, toate așezate de obicei pe o jumătate de chiflă englezească prăjită sau pe un biscuit. Această mâncare este […]
Bors de urzici cu iaurt si hrean
PrinteazaBors de urzici cu iaurt si hrean din: urzici, ceapa, usturoi, orez, iaurt, bors, leustean, piper, sare, ou si hrean.
Ingrediente:
- 1 kg urzici
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură orez
- 200 ml iaurt
- 1 l borș
- leuștean
- piper
- sare
- 1 ou
- 1 linguriță de hrean ras
Mod de preparare:
spală urzicile, se opăresc și se toacă. toacă și ceapa. pune totul la fiert în 2 l de apă clocotită. Se taie mărunt usturoiul.
După 30 min. se adaugă orezul. Se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorbă și usturoi pisat. După ce orezul a fiert 15 min., se pune borșul cu hrean, sare și piper.
După încă 5 minute, se drege ciorba cu iaurtul bătut, se dau câteva clocote și se ia de pe foc.
presară leuștean tocat.
Bors de urzici cu iaurt si hrean
Pofta buna!
Cartofi mov cu rozmarin și parmezan
din: cartofi mov, ulei de masline, rozmarin, branza parmezan, sare, piper. Cartofii mov sunt în special recunoscuți pentru conținutul lor ridicat de antociani, care au proprietăți antioxidante. Antocianii pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul. Antocianii și […]
Ce verde e borsul asta :)))