Bors de urzici cu taitei
PrinteazaBors de urzici cu taitei din: urzici, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, bulion, bors, taitei, sare.
- 2 pumni mari de urzici
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ardei roşu sau 1 gogoşar murat
- 200 ml bulion
- 200 ml borş
- 0 mână de tăieţei ulei
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare, când au dat în clocot se adaugă urzicile spălate şi borşul.
Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte în ulei, se adaugă în ciorbă.
Când legumele sunt fierte, se adaugă tăieţeii şi bulionul şi se mai fierbe 2-3 minute, după care se ia de pe foc şi se acoperă.
Pofta buna!
Am facut recent bors de urzici cu orez. Cu taitei nu am incercat. Oricum, borsul de urzici este perfect pentru vegetarieni sau in zilele de post.