Bors de urzici cu ou – usor de preparat
PrinteazaBors de urzici cu ou din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, bors, ulei, sare, piper, leustean, oua.
Ingrediente:
- 100 g urzici (2 grămăjoare)
- 2 cartofi potriviţi
- 2 fire de ceapă
- 1 fir de usturoi
- 1 cană de borş
- ulei
- sare
- piper
- leuştean
- ouă fierte (pentru ornat)
Mod de preparare:
Taie cartofii în cubuleţe şi fierbe-i în apă cu sare. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Spală urzicile în câteva ape (până când apa rămâne curată), scurge-le, apoi toacă-le, dar nu prea mărunt.
Intr-o oală, căleşte ceapa şi usturoiul în puţin ulei. Adaugă cartofii cu tot cu apa în care au fiert şi lasă pe foc 2-3 minute.
Separat, fierbe borşul şi toarnă-l în oala cu legume. La final, adaugă urzicile şi stinge focul după 1-2 minute. Presară leuştean. Serveşte cu felii de ou fiert şi smântână.
Bors de urzici cu ou
Pofta buna!