Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate Mod de […]
Bors de urzici si zarzavat
PrinteazaBors de urzici si zarzavat din: urzici, zarzavat, bors, ceapa, orez, sare, verdeata.
- 1/2 kg urzici
- 2 linguri de zarzavat pentru ciorbă
- 1 l borş
- 1 ceapă
- 1/2 ceaşcă de orez
- sare
- verdeaţă (leuştean)
Mod de preparare:
Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui la fiert împreună cu ceapa, curăţată şi tocată, cu zarzavatul pentru ciorbă şi cu orezul.
După 20 de minute, adaugi borşul, sarea, verdeaţa şi mai laşi să dea câteva clocote. Este un borş plin de vitamine.
Bors de urzici si zarzavat
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de urzici cu hamei
Bors de urzici cu hamei din: urzici, hamei, ceapa, sare, bors. Ingrediente: 1 kg urzici 500 g hamei 4 cepe o lingură sare borş după gust Mod de preparare: Urzicile, alese şi foarte bine spălate, se pun în apă clocotită cu sare. Când sunt fierte pe jumătat adaugă vârfurile de hamei, ceapa, spălată, curăţată, […]
Pofta buna!