Bors de vacuta

Printeaza

Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel si condimente.

Ingrediente:

  • 1/2 kg piept de vita sau vitel
  • 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete)
  • 2 rosii in bulion
  • ulei
  • 1 cana bors
  • patrunjel
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare. După ce a dat primul clocot, arunci apa şi pui din nou la fiert carnea cu ceapa tăiată mărunt, lei spuma de mai multe ori.

Cât timp fierbe carnea, cureţi legumele şi le tai cât mai mici sau le treci prin râzătoare.

Cât carnea este pe jumătate fiartă, pui legumele şi le laşi să fiarbă în continuare.

După ce au fiert şi legumele şi carnea, pui roşiile în bulion, tăiate mărunt şi le laşi să fiarbă din nou. între timp, dai borşul într-un clo­cot, separat. îl sărezi şi’îl adaugi în oală.

Laşi să mai dea un clo­cot, stingi focul, pui pătrunjelul şi laşi oala acoperită. Borşul de vită este bun cald spre fierbinte.

Opţional, poţi servi ală­turi un ardei iute şi smântână. Este bun oricum.

Bors de vacuta

Poftă bună!

 

3 comentarii

  1. Nota 10 cu multe plusuri, imi place

  2. Vreau si eu din borsul asta

  3. Borsul de vacuta e unul din preferatele mele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.