Bors de vacuta
PrinteazaBors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel si condimente.
- 1/2 kg piept de vita sau vitel
- 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete)
- 2 rosii in bulion
- ulei
- 1 cana bors
- patrunjel
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Cureţi carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare. După ce a dat primul clocot, arunci apa şi pui din nou la fiert carnea cu ceapa tăiată mărunt, lei spuma de mai multe ori.
Cât timp fierbe carnea, cureţi legumele şi le tai cât mai mici sau le treci prin râzătoare.
Cât carnea este pe jumătate fiartă, pui legumele şi le laşi să fiarbă în continuare.
După ce au fiert şi legumele şi carnea, pui roşiile în bulion, tăiate mărunt şi le laşi să fiarbă din nou. între timp, dai borşul într-un clocot, separat. îl sărezi şi’îl adaugi în oală.
Laşi să mai dea un clocot, stingi focul, pui pătrunjelul şi laşi oala acoperită. Borşul de vită este bun cald spre fierbinte.
Opţional, poţi servi alături un ardei iute şi smântână. Este bun oricum.
Bors de vacuta
Poftă bună!
Nota 10 cu multe plusuri, imi place
Vreau si eu din borsul asta
Borsul de vacuta e unul din preferatele mele