Bors de vara cu legume

Printeaza

Bors de vara cu legume din: varza dulce, morcovi, ceapa, mazare, arpacas, cartofi, bors de tarate, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 1/2 varza dulce, medie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o cutie mica de mazare conservata
  • 3 linguri arpacas semifiert
  • 3 cartofi
  • un litru bors de tarate
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

In oala de fiert, se pune uleiul să se încingă şi, între timp, se taie morcovii. Se pun apoi la călit 2-3 minute.

Se toarnă 1,5 litri de apă si se pun la fiert si celelalte legume tăiate mărunt, în afară de mazăre. Se adaugă şi arpacasul fiert pe jumătate înainte.

Se lasă la fiert 20 de minute si apoi se adaugă mazărea trecută sub un jet de apă rece. Se mai lasă la fiert 5 minute.

Se fierbe separat borşul şi se toarnă peste legumele fierte.

 

Bors de vara cu legume

Bors de vara cu legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.