Bors de varza cu marar din: varza, untdelemn, ceapa, morcov, marar, orez, bors, apa, sare, smantana. Ingrediente: o varză mică 3-4 linguri de untdelemn 2-3 cepe un morcov mijlociu o legătură de mărar o cană cu orez 1 l borş apă sare 200-300 ml smântână Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele veştede, […]
Bors cu varza rosie si smantana
PrinteazaBors cu varza rosie si smantana din: varza rosie, ceapa rosie, ardei verde, ardei capia, cartofi, morcovi, rosii, patrunjel, marar, ulei de masline, sare, piper, boia iute, smantana, bors, smantana.
- 1 varză roşie
- 1-2 cepe roşii
- 1 ardei verde
- 1 ardei capia
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 500 g roşii
- pătrunjel
- mărar
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- boia iute
- smântână
- borş
- smântână
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii şi ardeii se curăţă şi se toacă mărunt.
Se pun legumele la călit, apoi se adaugă apă până la jumătate.
Între timp, se curăţă varza, se toacă şi se adaugă împreună cu celelalte legume.
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oală să fiarbă la foc mic.
Pentru a avea un gust uşor picant, spre sfârşit, se adaugă un praf de boia iute şi borşul.
Separat, se opăresc roşiile, se zdrobesc cu blenderul şi se adaugă în ciorbă.
Se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
Se serveşte ornată cu verdeaţă şi smântână.
Bors cu varza rosie si smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de varza cu marar
Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean
Bors de dovlecel cu varza de Bruxelles si leustean din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, radacina patrunjel, rădăcină de ţelină, tulpini de ţelină cu frunze, verzişoare de Bruxelles, orez, rosii, bors de putina, oua, smantana, marar, leuştean. Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune mijlocie 4 fire ceapă verde 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de ţelină de dimensiune medie 2 tulpini […]
Pofta buna!