Bors cu verdeturi de primavara

Printeaza

Bors cu verdeturi de primavara din: urzici, loboda, stevie, leurda, ceapa, usturoi, spanac, verdeata, cartofi, orez, sare, smantana, bors.

 

Ingrediente:Bors cu verdeturi de primavara

  • 2 mâini de urzici fragede
  • 2 legături lobodă roşie
  • 1 mână de ştevie
  • 4 legături de leurdă
  • câte 2 legături de ceapă verde şi de usturoi verde
  • 1 mână de spanac crud
  • multă verdeaţă (pătrunjel şi leuştean şi/sau mărar)
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 400 g smântână
  • 3l borş

 

Mod de preparare:

Spălă bine verdeţurile în câteva ape reci. Curăţă de codiţe frunzele de lobodă; pe cele mari taie-le în 2-3 bucăţi.

Toacă frunzele de urzici. Toacă mare leurda, spanacul şi ştevia. Curăţă şi taie cubuleţe cartofii (dacă nu foloseşti orez).

Pune la fiert, pentru 20 minute, borşul împreună cu 5 litri de apă rece, cartofii şi puţină sare.

Adaugă verdeţurile şi, după câteva clocote, ceapa şi usturoiul tocate (Dacă foloseşti orez, adaugă-l acum).

Opreşte focul, pune pătrunjel, leuştean, potriveşte de sare.

Se serveşte fierbinte sau chiar rece, cu smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Bors cu verdeturi

Bors cu verdeturi

Bors cu verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa verde, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean. Ingrediente: 200 g lobodă 200 g salată verde 100 g urzici 200 g morcovi 1l borş 100 g pătrunjel rădăcină 200 g ceapă verde 100 g ştevie 100g păstârnac 2 ouă 100 g smântână 50 g orez […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Delicios borsul de primavara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.