Bors cu verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa verde, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean. Ingrediente: 200 g lobodă 200 g salată verde 100 g urzici 200 g morcovi 1l borş 100 g pătrunjel rădăcină 200 g ceapă verde 100 g ştevie 100g păstârnac 2 ouă 100 g smântână 50 g orez […]
Bors cu verdeturi de primavara
PrinteazaBors cu verdeturi de primavara din: urzici, loboda, stevie, leurda, ceapa, usturoi, spanac, verdeata, cartofi, orez, sare, smantana, bors.
- 2 mâini de urzici fragede
- 2 legături lobodă roşie
- 1 mână de ştevie
- 4 legături de leurdă
- câte 2 legături de ceapă verde şi de usturoi verde
- 1 mână de spanac crud
- multă verdeaţă (pătrunjel şi leuştean şi/sau mărar)
- 1 kg cartofi
- sare
- 400 g smântână
- 3l borş
Mod de preparare:
Spălă bine verdeţurile în câteva ape reci. Curăţă de codiţe frunzele de lobodă; pe cele mari taie-le în 2-3 bucăţi.
Toacă frunzele de urzici. Toacă mare leurda, spanacul şi ştevia. Curăţă şi taie cubuleţe cartofii (dacă nu foloseşti orez).
Pune la fiert, pentru 20 minute, borşul împreună cu 5 litri de apă rece, cartofii şi puţină sare.
Adaugă verdeţurile şi, după câteva clocote, ceapa şi usturoiul tocate (Dacă foloseşti orez, adaugă-l acum).
Opreşte focul, pune pătrunjel, leuştean, potriveşte de sare.
Se serveşte fierbinte sau chiar rece, cu smântână.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors cu verdeturi
Pofta buna!
Delicios borsul de primavara