Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ceapa, apa, bors de casa, marar, sare, piper, usturoi. Această rețetă de borș de sfeclă roșie cu mărar este o reinterpretare a clasicului borș ucrainean. Ingrediente: 4 sfecle roșii mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 2 litri de apă 1 […]
Bors de verdeturi – usor de preparat
PrinteazaBors de verdeturi din: loboda, salata, urzici, morcovi, bors, patrunjel, ceapa, stevie, pastarnac, oua, smantana, orez, leustean.
- 200 g lobodă
- 200 g salată verde
- 100 g urzici
- 200 g morcovi
- 1 l borş
- 100 g pătrunjel rădăcină
- 200 g ceapă verde
- 100 g ştevie
- 100 g păstârnac
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 50 g orez
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai zarzavaturile mărunt, după care le pui la fiert în 1 1/2 litri de apă rece cu puţină sare.
Cât timp fierb legumele, speli verdeţur şi le tai sau le rupi frunzele.
După ce s-au înmuiat toate legumele, adaugi verdeţurile. Speli orezul şi îl fierbi pe jumătate, în 200 ml apă.
După ce verdeţurile au fiert 5 minute, adaugi orezul şi potriveşti de sare.
Intr-un alt vas, fierbi borşul şi îi îndepărtezi spuma. Il torni treptat în ciorbă, gustând-o ca să nu îţi iasă prea acră.
Intr-un bol, baţi ouăle cu smântână şi puţină supă. Iei vasul de pe foc şi torni treptat amestecul în oală, timp în care amesteci încontinuu.
Presari fiecare porţie cu leuştean proaspăt tocat.
Bors de verdeturi
Pofta buna!
poate iti place si:
Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar
Borș de ied
Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de ied 2-3 cepe 2 morcovi ½ rădăcină de pătrunjel 1 țelină mijlocie 1 legătură pătrunjel verde leuștean după gust 50 g orez 3-4 gălbenușuri 200 g smântână 1 […]
Pofta buna!