Bors de vita cu legume si leustean – usor de preparat
PrinteazaBors de vita cu legume si leustean din: oase de vita cu carne, cartofi, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, pulpa de rosii, bors, leustean, sare, piper.
- 1 kg oase de vita cu carne pe ele
- 2 cartofi
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ardei gras
- 200 g pulpa de rosii din conserva
- bors
- 1 lingurita leustean verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli oasele în mai multe ape reci, îndepărtezi pieliţele şi le pui la fiert în 3 l de apă rece. Laşi să fiarbă, îndepărtând cu grijă spuma formată, până când carnea devine moale.
Adaugi legumele tăiate după dorinţă, sare după gust, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă împreună 15 minute.
Adaugi pulpa de roşii, potriveşti din nou gustul de sare şi piper, laşi să mai fiarbă 10 minute şi adaugi borşul.
După 2-3 clocote, iei de pe foc. Serveşti borşul cald, garnisit cu leuştean verde tocat, presărat deasupra.
Bors de vita cu legume si leustean
Pofta buna!