Bors de vita cu legume si smantana din: carne slabă de vită, ulei sau untură, morcovi, rădăcină de pătrunjel, cartofi, sfeclă, varză din butoi, ceapă, roşii, făină, smântână, sare, boabe de piper, lămâie sau oţet.
Ingrediente:
300 g carne slabă de vită
2 linguri ulei sau 30 g untura
100 g morcovi şi rădăcină de pătrunjel
200 g cartofi
100 g sfeclă
200 g varză din butoi
1 ceapă mică
100 g roşii
10 g făină
100 ml smântână
sare
câteva boabe de piper
lămâie sau oţet
Mod de preparare:
Carnea se fierbe pe jumătate. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în jumătate din grăsime, se adaugă legumele tăiate tăiţei, se sărează şi se adaugă la carne.
Se introduc roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii, cartofii tăiaţi cubuleţe, varza, piperul, câteva picături de oţet şi se fierbe până se înmoaie.
Din făină cu grăsimea rămasă se prepară un rântaş de culoare deschisă, se drege supa şi se fierbe 5 minute. La servire, carnea se taie felii subţiri.
In loc de oţet se poate acri cu lămâie sau cu zeama de la castraveţi muraţi. înainte de servire se amestecăcu smântână.
Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati din: carne de vita, ceapa, morcovi, telina, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 900 g carne de vită 3 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 l borş 500 g castraveţi muraţi 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Pune […]
Bors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean. Ingrediente: 750 g carne de vita 1 ceapă 1 morcov albitură 1 ardei gras 3 roşii 1 l borş 1- 1 pahar cu smântâna sare 1 ou orez leuştean Mod de preparare: Spălaţi carnea, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.