Bors de vita cu smantana
PrinteazaBors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean.
Ingrediente:
- 750 g carne de vita
- 1 ceapă
- 1 morcov
- albitură
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- 1 l borş
- 1- 1 pahar cu smântâna
- sare
- 1 ou
- orez
- leuştean
Mod de preparare Bors de vita cu smantana:
Spălaţi carnea, tăiaiţi-o bucăţi potrivit de mari şi puneţi-o să fiarbă in apa rece.
Când dă în clocot, arumcaţi apa, spălaţi vasul, curăţaţi carnea şi spălaţi-o, apoi umpleţi oala cu 2 litri de apă rece, puneţi să fiarbă la foc viu 30 min.
Curăţaţi zarzavatul, tăiaţi-l julien, puneţi-l să fiarbă în supă odată cu sarea necesară (fară roşii). Separat, fierbeţi orezul, ales şi spălat, şi borşul, tocaţi leuşteanul.
Tăiaţi felii subţiri roşiile curăţate de coajă şi puneţi-le peste carne când restul zarzavatului s-a înmuiat.
După 10 min adăugaţi orezul, borşul şi leuşteanul. Daţi în clocot, stingeţi focul.
Dregeţi cu ou bătut cu smântână şi borş fierbinte, serviţi cu ardei iute alături, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!