Bors de vita cu smantana

Printeaza

Bors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean.

Ingrediente:

  • 750 g carne de vita
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • albitură
  • 1 ardei gras
  • 3 roşii
  • 1 l borş
  • 1- 1 pahar cu smântâna
  • sare
  • 1 ou
  • orez
  • leuştean

 

Mod de preparare Bors de vita cu smantana:

Spălaţi carnea, tăiaiţi-o bucăţi potrivit de mari şi puneţi-o să fiarbă in apa rece.

Când dă în clocot, arumcaţi apa, spălaţi vasul, curăţaţi carnea şi spălaţi-o, apoi umpleţi oala cu 2 litri de apă rece, puneţi să fiarbă la foc viu 30 min.

Curăţaţi zarzavatul, tăiaţi-l julien, puneţi-l să fiarbă în supă odată cu sarea necesară (fară roşii). Separat, fierbeţi orezul, ales şi spălat, şi borşul, tocaţi leuşteanul.

Tăiaţi felii subţiri roşiile curăţate de coajă şi puneţi-le peste carne când restul zarzavatului s-a înmuiat.

După 10 min adăugaţi orezul, borşul şi leuşteanul. Daţi în clocot, stingeţi focul.

Dregeţi cu ou bătut cu smântână şi borş fierbinte, serviţi cu ardei iute alături, cu pâine proaspătă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.