Bors de vita – usor de preparat
PrinteazaBors de vita din: carne de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei, rosii, varza, cimbru, bors, apa, smantana, ou.
- 1 kg carne de vacă
- 2 morcovi
- un păttrunjel
- un păstârnac
- o ceapă
- o jumătate de ţelină
- un ardei grras
- 2-3 roşii
- o felie varză dulce
- o crenguţă cimbru
- 1 l borş
- 2 l apă
- 2-3 linguri smântână
- un ou
Mod de preparare:
Se spală bine carnea, se taie bucăţi şi se pune în oală cu apă rece, la foc mic, să fiarbă încet, până face spumă, care se îndepărtează cu lingura cu găuri.
Se spumuieşte până nu se mai observă deloc spumă. Se lasă apoi să fiarbă încet.
Când carnea a fiert pe jumătate, se pun legumele, spălate, curăţate şi tăiate mărunt. Felia de varză se pune întreagă, ca şi crenguţa de cimbru.
Roşiile se pun curăţate de pieliţe şi seminţe şi tăiate mărunt. Se adaugă sare şi se lasă să fiarbă bine, la foc potrivit.
Când carnea şi legumele sunt fierte bine, se adaugă borşul, potrivind de acru şi se iasă să mai fiarbă 10 minute.
Se scot varza şi cimbrul, înlăturându-le. Inainte de-a o servi, se drege cu un ou bătut şi amestecat cu smântână.
Pofta buna!