Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ceapa, apa, bors de casa, marar, sare, piper, usturoi. Această rețetă de borș de sfeclă roșie cu mărar este o reinterpretare a clasicului borș ucrainean. Ingrediente: 4 sfecle roșii mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 2 litri de apă 1 […]
Bors de vita
PrinteazaBors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean, sare si piper.
- 1 kg oase de vita cu carne pe ele
- 2 cartofi
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ardei gras
- 200 g pulpa de rosii din conserva
- 1 lingura leustean verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli oasele în mai multe ape reci, îndepărtezi pieliţele şi le pui la fiert în 3 I de apă rece.
Laşi să fiarbă,îndepărtând cu grijă spuma formată, până când carnea devine moale.
Adaugi legumele tăiate după dorinţă, sare după gust, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă împreună 15 minute.
Adaugi pulpa de roşii, potriveşti din nou gustul de sare şi piper, laşi să mai fiarbă 10 minute şi adaugi borşul.
După 2-3 clocote, iei de pe foc. Serveşti borşul cald, garnisit cu leuştean verde tocat, presărat deasupra.
Bors de vita
Pofta buna!
poate iti place si:
Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar
Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii
Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii. Borșul este o băutură tradițională în multe țări din Europa de Est și Asia Centrală. Este obținut prin fermentarea lactobacililor într-un amestec de apă și tărâțe de grâu sau porumb. Borșul este cunoscut pentru gustul său acru și a devenit un ingredient de bază în multe feluri de […]
Pofta buna!