Bors de vitel cu broccoli si dovlecel
PrinteazaBors de vitel cu broccoli si dovlecel din: rasol de viţel cu măduvă, dovlecei, telina, ceapa, morcovi, roşii, broccoli, cartofi, ardei gras, fidea, lustean, bors, sare.
Ingrediente:
- 1 rasol de viţel cu măduvă
- 2 dovlecei
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 4-5 morcovi
- 3-4 roşii
- 200 g broccoli
- 1 cartof
- 1 ardei gras
- 150 g fidea
- 1 legătură leuştean
- 1 l borş
- sare
Mod de preparare:
Speli rasolul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în 2 1/2 litri de apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi spuma care se formează.
Cureţi toate legumele, le speli şi le tai după preferinţă.
După ce carnea s-a pătruns, adaugi legumele în următoarea ordine: morcovii, ţelina, ceapa, ardeiul, cartoful şi dovleceii.
Când acestea sunt aproape fierte, pui roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe şi bucheţelele de broccoli, care nu trebuie să fiarbă mai mult de 3-4 minute.
In timp ce fierb legumele, în alte două vase, pui la fiert borşul şi fideaua. Scurgi în strecurătoare fideaua fiartă conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o treci prin jet de apă rece.
Pui în ciorbă fideaua, sare şi borş după gust şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Stingi focul, presari leuştean fin tocat şi acoperi vasul pentru 10 minute.
Bors de vitel cu broccoli si dovlecel
Pofta buna!
Extraordinar borsul