Bors de zarzavat cu bulion

Printeaza

Bors de zarzavat cu bulion din: varza, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, cartofi, sare, leustean, bors, bulion.

Ingrediente:

  • 1 varză crudă mică
  • 1 ţelină
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 3 lin­guri cu ulei
  • sare
  • leuştean uscat
  • 1 l borş
  • bulion

 

Mod de preparare Bors de zarzavat cu bulion:

Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o şi tocaţi-o fideluţă, acoperiţi-o cu sare, amestecaţi şi apăsaţi cu mâna până când lasă puţin suc. Spălaţi cu apă rece, scurgeţi în sită.

Curăţaţi ţelina, morcovii şi ceapa, tăiaţi-le julien, căliţi legumele împreună cu varza în ulei, pe foc moale.

Când s-au înmuiat, stingeţi cu 2 l de apă caldă, adăugaţi cartofii tăiaţi cubuleţe şi bine spălaţi, puţină sare şi usturoiul tocat mărunt.

Fierbeţi acoperit 30 min, apoi acriţi cu borş fiert separat şi condimentaţi cu leuştean uscat, pe care-l tocaţi sau îl fierbeţi crenguţe mici.

Serviţi borşul fierbinte, cu mămăligă rece sau pâine veche şi ceapă spartă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.