Bors de zarzavat cu orez

Printeaza

O reteta de bors de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, cartofi, rosii, orez, smantana, condimente si bors.

Ingrediente:Bors de zarzavat cu orez

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 2 cartofi
  • 2 rosii mari (sau 2 linguri bulion)
  • 100 g orez
  • 200 g smantana
  • 2 lingurite condimente
  • bors dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o oală pui la fiert apă cu 1 linguriţă decondimente (cam 3/4 din oală să fie cu apă). Când fierbe apa, adaugi zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt. Când este aproape fiert zarzavatul, adaugi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe,orezul, ales şi spălat, roşiile (curăţate de pieliţe şi tocate) sau bulionul şi ardeiul tocat mărunt.

După ce a fiert totul, adaugi smântână şi 1 linguriţă condimente. Adaugi şi borsul. Mai laşi borşul să dea un clocot şi iei oala de pe foc. Presari, suplimentar, leuştean verde tocat fin.

Bors de zarzavat cu orez

Bors de zarzavat cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.