Bors de zarzavat de vara
PrinteazaBors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- 1 ardei rgas
- 1 ardei iute
- 1 bostanel
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 500 g cartofi
- 200 g pastai
- 500 g rosii bine coapte
- 1/4 dintr-o varza potrivit de mare
- 2 linguri orez
- 5-6 oua
- 1 legatura frunze de telina
- 1 legatura frunze de patrunjel
- sfecla rosie
- 1 legatura loboda
- 1 legatura leustean
- 1 l bors
- sare
Mod de preparare:
In oala cu ulei pui la călit toate legumele: ceapa, ardeii tăiaţi mărunt, ţelina, morcovul, date pe râzătoare, varza tăiată fideluţă, păstăile curăţate de aţe şi rupte dacă sunt prea lungi şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Toate acestea le amesteci pe foc câteva minute după care adaugi roşiile mixate în blender.
Apoi mai laşi câteva minute şi adaugi apă suficientă pentru a fierbe.
Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugi verdeaţa fără leuştean, tăiată mărunt.
Laşi totul la fiert acoperit cu capac şi apoi adaugi borşul fiert în alt vas.
Potriveşti borşul la gust, iar când începe să clocotească, spargi pe rând ouăle şi adaugi orezul şi leuşteanul.
Bors de zarzavat de vara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors de zarzavat de vara