Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste
PrinteazaBors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras.
- 1 kg crap
- 1 kg caras
- 2 linguri margarina
- 1 kg rosii
- piper dupa gust
- ulei
- otet
- condimente
- 1 lamaie
- bors dupa gust
- 5 l apa
- 4 cepe albe mari
- 50 g cas de oaie uscat bine
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura busuioc
- 1 pumn de usturoi
- 1/2 kg morcovi
- 2 ardei grasi
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în felii mari. Apoi îl pui într-un bol şi îl dai deoparte.
Pui la fiert 5 l de apă pentru ciorbă. Iei o cratiţă mare şi torni în ea ulei, tai ceapa mărunt şi adaugi cele 2 linguri de margarină.
Căleşti ceapa şi amesteci bine. Laşi ceapa la călit până devine aurie, apoi adaugi roşiile tăiate mărunt şi amesteci din nou.
Razi şi caşul peste amestecul de ceapă şi de roşii. Adaugi şi piper, ulei.
Tai mărunt morcovii şi dai ardeii pe râzătoare, amesteci bine, apoi toci mărunt usturoiul şi busuiocul şi le adaugi în cratiţă peste cealaltă compoziţie.
Amesteci până se ornogenizează gusturile, apoi iei o oală de 5 l şi răstorni amestecul din cratiţă.
Torni şi apa fierbinte, condimente după gust şi adaugi şi peştele tăiat bucăţi. Laişi totul să fiarbă.
Când sunt fierte legumele şi peştele, adaugi borsul după gust.
Serveşti borşul cald sau după gust, cu leuştean verde deasupra.
Este foarte gustos şi hrănitor, un fel de mâncare recomandat amatorilor de peşte.
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste
Pofta buna!
Bors de zarzavaturi, delicios, mai are si peste si mai bine
Si mie imi place borsul asta