Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

Printeaza

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras.

 

Ingrediente:

  • 1 kg crap
  • 1 kg caras
  • 2 linguri margarina
  • 1 kg rosii
  • piper dupa gust
  • ulei
  • otet
  • condimente
  • 1 lamaie
  • bors dupa gust
  • 5 l apa
  • 4 cepe albe mari
  • 50 g cas de oaie uscat bine
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura busuioc
  • 1 pumn de usturoi
  • 1/2 kg morcovi
  • 2 ardei grasi

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în fe­lii mari. Apoi îl pui într-un bol şi îl dai deoparte.

Pui la fiert 5 l de apă pentru ciorbă. Iei o cratiţă mare şi torni în ea ulei, tai ceapa mărunt şi adaugi cele 2 linguri de margarină.

Căleşti ceapa şi amesteci bine. Laşi ceapa la călit până devine aurie, apoi adaugi roşiile tăiate mărunt şi amesteci din nou.

Razi şi caşul peste ameste­cul de ceapă şi de roşii. Adaugi şi piper, ulei.

Tai mărunt morcovii şi dai ardeii pe râzătoare, ames­teci bine, apoi toci mărunt ustu­roiul şi busuiocul şi le adaugi în cratiţă peste cealaltă compoziţie.

Amesteci până se ornogenizează gusturile, apoi iei o oală de 5 l şi răstorni amestecul din cratiţă.

Torni şi apa fierbinte, condimente după gust şi adaugi şi peştele tăiat bucăţi. Laişi totul să fiarbă.

Când sunt fierte legumele şi peştele, adaugi borsul după gust.

Serveşti borşul cald sau după gust, cu leuştean verde deasu­pra.

Este foarte gustos şi hrănitor, un fel de mâncare recomandat amatorilor de peşte.

 

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Bors de zarzavaturi, delicios, mai are si peste si mai bine

  2. Si mie imi place borsul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.