Borș de Legume cu Ghimbir și Morcov: este o alegere perfectă pentru o masă sănătoasă. Această combinație de ingrediente adaugă o notă picantă și dulce borșului tradițional, oferind în același timp numeroase beneficii pentru sănătate. Ingrediente 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin – Uleiul de măsline adaugă o savoare bogată și conține grăsimi sănătoase […]
Bors
PrinteazaCors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors.
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă roşie
- 2 ţeline
- 3 fire praz
- 4 morcovi
- 2 legături pătrunjel proaspăt
- 1 varză albă
- 2 linguri faină
- 6 linguri bulion
- 1 foaie dafin
- 5 linguri untură
- 300 g costiţă afumată
- 2 pahare smântână
- mărar verde tocat
- sare
- borş
Mod de preparare:
Bors: Se curăţă bine zarzavatul, se taie mărunt şi se pune la înăbuşit în untură bine încinsă.
Se completează cu patru litri de apă fierbinte şi se adaugă costiţa tăiată cubuleţe, cu puţină sare. Se lasă la foc mic să fiarbă.
Separat, se amcstecă smântână cu faină şi bulion, completându-se cu două ceşti cu borş.
Se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi sc adaugă sfccla fiertă trecută prin râzătoare.
Se lasă pe foc până ce carnea este bine fiartă şi se presară deasupra mărarul tocat foarte fin.
Poftă bună!
Borș de Legume cu Mazăre și Ardei Gras
Borș de Legume cu Mazăre și Ardei Gras: O Alegere Nutritivă și Delicioasă. Cu un proces simplu de preparare și ingrediente bogate în nutrienți, acest borș este ideal pentru oricine dorește să își îmbunătățească dieta și să se bucure de o mâncare tradițională românească. Este o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Legumele sunt bogate în […]