Bors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: 1 cap de miel si 2-3 costiţe 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 roşie 1 ardei gras 1 legătură de leuştean 1 l borş 1 ceşcuţă cu orez sare Mod de preparare: […]
Bos de miel cu verdeata si ardei iute
PrinteazaBos de miel cu verdeata si ardei iute din: coaste de miel, gat de miel, morcovi, telina, pastarnac, ardei gras, ceapa, ceapa verde, bors, oua, smantana, sare, piper.
- un kg amestec de ciorba (coaste, gat)
- 2 morcovi
- o felie telina
- o radacina pastarnac
- sare
- un ardei gras verde
- o ceapa mare uscat
- 2 legaturi ceapa verde
pentru dres:
- un litru bors
- 2 oua
- 200 ml smantana
- sare
- piper
pentru servit:
- leustean
- ardei iute
Mod de preparare:
Carnea bine spălată şi portionată se pune la fiert în apă cu sare.
După primul clocot, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert. Se lasă pe foc aproximativ 60 de minute, timp în care toate legumele se taie mărunt.
După o oră de fiert, se adaugă şi legumele şi se lasă în continuare pe aragaz.
După ce şi legumele sunt gata, se acreşte cu borşul fiert separat, se mai dă într-un clocot şi se trage de pe foc.
Se drege cu smântână bătută cu ouăle.
Se serveşte fierbinte cu verdeaţă si ardei iute, după gust.
Bos de miel cu verdeata si ardei iute
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de miel cu verdeturi
Bors de miel cu verdeturi din: miel, ceapa, morcovi, bors, leustean, orez, sare, galbenus. Ingrediente: 1/2 cap de miel 1 gât de miel 400 g coaste de miel 15 fire ceapă verde 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri Mod de preparare: […]
Pofta buna!
Arata foarte bine borsul de miel, mi-ai facut pofta