Bouchees umplute cu branza si verdeata (Gogosele)
PrinteazaBouchees umplute cu branza si verdeata (Gogosele) din: sare, unt, faina, oua, masline vrezi, rosii uscate marinate în ulei, brânză topită, brânză Gervais, ricotta, piper măcinat, usturoi, verdeţuri.
pentru gogoşele de aluat:
- 220 ml apă
- 1 praf sare
- 80 g unt
- 40 g făină
- 3 ouă
Ingrediente pentru umplutură:
- 50 g măsline verzi
- 100 g roşii uscate marinate în ulei
- 80 g brânză topită
- 200 g brânză Gervais
- 150 g ricotta
- piper măcinat
- 1 căţel de usturoi amestecat cu sare
- verdeţuri (busuioc, oregano)
Mod de preparare:
prepară un aluat opărit: se dă în clocot apa cu sarea şi untul. Când se topeşte untul, se ia vasul de pe foc şi se înglobează făina turnând-o dintr-o dată.
reaseză vasul pe plită şi se lasă să mai fiarbă la foc mijlociu, amestecând continuu, până ce se formează o găluşcă de aluat care se desprinde de pe pereţii vasului (cca 2-3 min.).
aşază aluatul într-un castron şi se lasă să se răcorească puţin. Apoi se înglobează treptat ouăle şi se lasă să se răcească. Se şpriţează buşeuri pe o formă tapetată cu hârtie de copt.
încinge cuptorul la 220 °C şi se coc buşeurile 5 min. Apoi se reduce temperatura la 170 °C şi se mai coc buşeurile cca 15-20 min. Se lasă să se răcească şi se taie pe 2 niveluri. Se taie în două măslinele.
Roşiile se toacl. în alt castron se amestecă cele 2 tipuri de brânză cu roşii, piper, usturoi şi ierburi tocate.
unge cu cremă etajul de jos al buşeurilor şi se presară ulei de măsline. aşază apoi căpă- celele şi se lasă să se odihnească înainte de servire.
Bouchees umplute cu branza si verdeata
Pofta buna!