Bouches cu pui si sos de vin alb
PrinteazaO reteta de bouches cu pui si sos de vin alb din: vin alb, supa de pasare, enibahar, foaie de dafin, piept de pui, ceapa, ciuperci, unt, faina, smantana, sare, piper, suc de lamaie si aluat de foi.
- 1/4 l vin alb
- 1/4 l supa de pasare
- 2 boabe de enibahar
- 3 boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 450 g piept de pui (cu oase si piele)
- 1 ceapa frantuzeasca
- 150 g ciuperci champignon
- 2 linguri unt
- 1 lingura faina
- 100 ml smantana
- sare
- piper
- 2 linguri suc de lamaie
- 4-6 aluat de foi (gata preparate)
Mod de preparare:
Se dă în clocot vinul cu supă, enibahar, boabe de piper şi foaia de dafin. Se adaugă carnea şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 30 min. Se scoate carnea şi se pasează zeama.
Ceapa se toacă. Se curăţă şi se taie mărunt ciupercile; ambele se călesc în unt.
Se presară făină şi se stinge cu supă şi smântână; se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se lasă să fiarbă la foc moale 3 min.
Se desprinde carnea de pe oase, se taie cuburi şi se încălzeşte în sos.
Se încălzesc boucheurile puţin la cuptor şi se umplu cu tocăniţă şi se presară hasmaţuchi.
Bouches cu pui si sos de vin alb
Pofta buna!