Bouillabaise de spanac
PrinteazaBouillabaise de spanac din: ulei de masline, ceapa, fenicul, cartofi, usturoi, sofran, supa de pui, vin alb sec, frunze de spanac, oua, sare si piper.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 bucata de fenicul, taiat in cubulete, plus tulpina
- 400 g de cartofi noi, taiati cuburi
- 4 catei de usturoi (verde esti si mai bun!)
- cateva fire de sofran
- 1,8 listri supa de pui sau de legume
- 150 ml de vin alb sec
- 125 g frunze de spanac, oparite si scurse
- 6 oua
- sare si piper
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mai adâncă, apoi se adaugă ceapa. Când devine translucidă, se adaugă şi cuburile de fenicul (se păstrează tulpina verde pentru final), apoi cartofii şi usturoiul. Se lasă pe aragaz 5 minute la foc potrivit, amestecând frecvent.
Este momentul ca firele de şofran să fie adăugate, împreună cu supa şi vinul alb.
Se condimentează cu sare şi piper, se lasă totul să ajungă la temperatura de fierbere, apoi se acoperă şi se lăsă să bolborosească pe aragaz încă 15 minute, cât le trebuie cartofilor să se înmoaie.
Acum se pun şi frunzele de spanac, gata opărite şi porţionate după plac – în caz că sunt prea mari.
Se verifică dacă mai e nevoie de sare sau de piper şi, după 2-3 minute, se pot transfera legumele fierte din supă în bolurile pentru servit în lichidul fierbinte rămas se fierb ouăle, lăsând suficient spaţiu între ele, având grijă la temperatură (albuşul se poate dezintegra uşor).
Când ouăle s-au fiert, se transferă în boluri folosind o spumieră.
Se adaugă supa şi tulpinile de fenicul, pentru aromă. Se serveşte cu felii de ciabatta rumenite în ulei de măsline.
Bouillabaise de spanac
Pofta buna!