Bowl of red
PrinteazaMâncarea cunoscută în general sub denumirea de chilii con carne, sau pur şi simplu chilii, este numită în sud-vestul Statelor Unite bowl of red.
Originile ei sunt incerte, însă chilii, adică ardeii iuţi care dau vigoare acestei mâncări, reprezintă 0 parte integrantă a bucătăriei mexicane.
Astfel a apărut o teorie conform căreia varianta cu carne de vită îşi are originea în sud-vestul Statelor Unite, pe vremea când această regiune făcea încă parte din Mexic.
De asemenea, de cel puţin o jumătate de secol, bucătarii dezbat rolul fasolei în chili con carne. In Texas fasolea este privită dispreţuitor.
In restul lumii ea este însă apreciată, la fel ca roşiile, un alt măr al discordiei.
Cu sau fără fasole şi roşii, bowl of red are nevoie de timp şi de ardei iuţi uscaţi şi pisaţi adică de praful de chilii care există în sute de variante. Condimentarea ţine de gust, dar, în anumite regiuni sunt preferate mâncărurile foarte condimentate.