Braciole de vita cu garnitura de cartofi crocanti si rozmarin
PrinteazaBraciole de vita cu garnitura de cartofi crocanti si rozmarin din: fleica de vita, salam italian, branza, parmezan, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper, cartofi, rozmarin.
- 800 g fleică de vită
- 100g salam italian
- 100g brânză moale
- 50 g parmezan
- 100g pesmet
- 3 căţei de usturoi
- 2 fire de ceapă verde
- 1/2 legătură de pătrunjel tocat mărunt
- 100 ml ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
- ulei de măsline pentru prăjit
Pentru cartofii cu rozmarin:
- 600 g cartofi
- 200 ml ulei de măsline
- 2 fire de rozmarin
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi membrana fleicii, îndepărtaţi marginile, crestaţi-o pe lungime şi deschideţi-o ca pe o carte. Asezonaţi cu sare şi piper negru.
Intr-un bol, amestecaţi usturoiul, pisat în prealabil cu puţină sare, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, salamul tăiat julien foarte mărunt, brârjza moale tăiată cuburi, parmezanul ras, uleiul de măsline şi pesmetul (prăjit într-o tigaie uscată).
Umpleţi carnea cu amestecul şi rulaţi. Legaţi cu sfoară alimentară şi puneţi în frigider pentru 1-2 ore, timp în care aromele se vor întrepătrunde.
Apoi tăiaţi în felii de 4 cm şi prăjiţi-le în tigaie, cu capac, 2-3 minute pe fiecare parte. După aceea introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 10 minute.
Pofta buna!