Braduti umpluti cu crema de vanilie
PrinteazaBraduti umpluti cu crema de vanilie din: oua, zahar, lapte, bicarbonat de amoniu, lapte, lamaie, colorant alimentar, faina, amidon de porumb, esenta, ciocolata alba.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 5 linguri zahăr
- 100 ml lapte
- 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
- suc de lămâie
- colorant alimentar verde
- făină cât cuprinde
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 80 g amidon de porumb
- 100 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- esenţă de vanilie
Pentru ornat:
- 50 g ciocolată albă
- colorant roşu
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi laptele, colorantul alimentar şi bicarbonatul de amoniu stins în suc de lămâie, apoi făina.
Frămânţi bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeşte de mâini. Intinzi aluatul în foaie subţire şi îl tai fâşii înguste şi lungi, pe care le rulezi pe formele metalice de con, dând formă de brăduţ. Coci brăduţii 15-20 de minute, apoi îi scoţi de pe forme, cât sunt încă fierbinţi, îi laşi să se răcească.
Pregăteşti crema aşa:
Pui într-o cratiţă gălbenuşurile şi zahărul, amesteci bine, adaugi apoi amidonul încorporându-l încet, apoi puţin lapte şi continui să amesteci cât să obţii o pastă fină, fără cocoloaşe, după care adaugi treptat tot laptele şi esenţa de vanilie.
Laşi să fiarbă crema la foc mic, amestecând continuu până când aceasta se îngroaşă.
După ce crema este gata, o transferi într-un vas curat, o acoperi cu folie alimentară (pentru a nu se forma crustă) şi o laşi să se răcească. După ce crema s-a răcit, o mixezi câteva minute, ca să devină mai fină şi umpli rulourile cu ajutorul unui poş.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o transferi într-o pungă, cu ajutorul căreia ornezi rulourile.
Pofta buna!