Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

Printeaza

O reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc, paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece

Ingrediente:Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

pentru brandada:

  • 300 g file de cod, fără piele
  • 150 ml de ulei de măsline
  • 1/2 de linguriţă de sare gemă
  • 2 fire de cimbru
  • 350 g de cartofi
  • 150 ml de smântâtiă
  • 150 ml de lapte integral
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii
  • sare de mare şi piper negru
  • 2 fire de busuioc tocate

Pâine prăjită cu usturoi:

  • 4-6 baghete mici [sau 1-2 mari)
  • 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tăiat pe din două
  • ulei de măsline extravirgin, pentru a asezona

 

Mod de preparare:

Uitaţi-vă cu atenţie dacă peştele are oase mici şi îndepărtaţi-le cu o pensetă de bucătărie. Puneţi într-o cratiţă mică uleiul de măsline, codul, sarea gemă şi un fir de cimbru. Lăsaţi cratiţa la foc mic 8-10 minute, până când carnea de peşte începe să se desprindă uşor. După ce se răceşte, scurgeţi-o bine, păstrând uleiul. Rupeţi carnea în bucăţi mari.

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi de 2 cm. Aşezaţi-i într-o cratiţă, împreună cu smântână, laptele, usturoiul, restul de cimbru şi câteva mirodenii. Fierbeţi-i la foc mic 10-12 minute, până când se înmoaie. Scurgeţi-i, scoateţi cimbrul şi pasaţi-i uşor. Amestecaţi-i cu bucăţile de cod, adăugând puţin din uleiul păstrat, apoi asezonaţi cu sare şi piper, după gust. Aşteptaţi să se răcească, apoi adăugaţi busuiocul tocat. Se recomandă ca brandada să fie servită la temperatura camerei.

Când este aproape gata de servire, preîncălziţi grătarul la treapta cea mai mare. Tăiaţi subţire baghetele pe diagonală, iar pe cele mai mici pe din două şi aşezaţi-le pe o tavă. Coaceţi-le pe grătar cam 1 minut (dacă le-aţi tăiat pe jumătate, puneţi-le cu partea rotundă în sus) până se rumenesc uşor, apoi întoarceţi-le şi frecaţi cu usturoi părţile necoapte. Stropiţi cu ulei de măsline extravirgin şi lăsaţi-le să se coacă până ce devin rumene şi crocante. Nu le lăsaţi nesupravegheate, pentru că se ard destul de repede.

Puneţi brandada cu o lingură în boluri mici şi măcinaţi puţin piper pe deasupra. Aşezaţi pâinea prăjită cu usturoi alături, pentru ca fiecare invitat să se poată servi la masă. Sau, dacă preferaţi, puteţi mânca pâinea prăjită cu brandada deasupra.

Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.