Brandy Daisy cocktail
PrinteazaBrandy Daisy cocktail din: brandy, apa tonica, zahar pudra, sirop de rodii, suc de lamaie.
Brandy Daisy cocktail
Bază alcoolică – brandy
Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Brandy drinks
Decoraţiune – 2 felii de portocală, zmeură, fragi sau căpşune tăiate pe jumătate, o vişină din vişinată, o crenguţă de mentă şi o felie de lămâie
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
- 4 cl brandy
- apă tonică
- o linguriţă de zahăr pudră
- o linguriţă de sirop de rodii
- sucul de la jumătate de lămâie
Cel mai nobil membru al familiei Daisy este Brandy Daisy. Este un cocktail de origine americană care, la început, era servit în tankard, pahare scunde cu mâner, asemănătoare halbelor.
In Europa, însă, au fost folosite cupele largi Asti. Doar de circa douăzeci de ani se preferă paharul tumbler.
In afară de pahare, se pot schimba şi ingredientele, adăugându-se un foarte bun sirop de zmeură sau de migdale, schimbând baza de alcool cu un distilat de vin, cu borbon sau cu rom alb.
Mod de preparare:
Se pun în shaker puţină gheaţă pisată, brandy, zahărul, siropul de rodii şi sucul de lămâie.
După ce se agită energic, se toarnă, filtrând amestecul, în paharul tumbler umplut cu gheaţă pisată, adăugându-se câteva boabe de zmeură, de fragi sau câteva căpşune mici tăiate pe jumătate.
Deasupra se toarnă apă tonică foarte rece, amestecând delicat cu stirerul. care poate fi lăsat în pahar împreună cu câteva paie.
La sfârşit, se completează decoraţiunea cu vişina, rămurica de mentă şi felioara de lămâie aşezate pe marginea paharului.
Savurati!