Branza in aluat

Printeaza

Branza in aluat din: branza, faina, lapte, unt, ou, paine, ulei de masline, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 175 g Cabrales (brânză cu mucegai albastru)
  • 3 linguri de făină
  • 700 ml lapte
  • 2 linguri de unt
  • 1 ou
  • 3 felii de pâine albă prăjită uscată
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Brânza cu mucegai albastru se pasează împreună cu făina şi cu laptele într-un blender.

Untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă brânza şi se clocoteşte la foc mic timp de circa 15 minute, amestecând continuu.

Mixul pe bază de brânză se toarnă într-o crăticîoară şi se lasă la răcit. Oul se bate într-o farfurie, iar pâinea prăjită uscată se rade fin.

Din brânza întărită se desprind cu ajutorul unei linguri găluşti mici. Acestea se dau întâi prin ou, apoi prin firimîturile de pâine.

Uleiul se încinge bine, apoi se prăjesc găluştile pe rând, până devin aurii. Se scot din ulei, se scurg şi se servesc cu pătrunjel presărat pe deasupra.

Branza in aluat

Branza_in_aluat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.