Branza de capra cu salata de sfecla rosie
PrinteazaBranza de capra cu salata de sfecla rosie din: pesmet, ceapa verde, branza de capra, ou, ulei, salata verde, sfecla, ceapa, otet de vin rosu, ulei de masline, miez de nuca si miere.
- 50 g pesmet
- 2 lingurite ceapa verde tocata
- 300 g branza de capra, taiata rondele groase
- 1 ou, batut
- ulei pentru prajit
- 100 g foi de salata verde, pentru servit
Pentru dressing
- 300 g sfecla, taiata felii sau din conserva
- 2 cepe mici, tocate fin
- 2 linguri otet de vin rosu
- 3 linguri ulei de masline
Pentru ornat
- 75 g miez de nuca, jumatati
- 2 lingurite miere
Mod de preparare:
Amesteca pesmetul si ceapa verde si asezoneaza. Trece rondelele de branza prin oul batut, apoi prin pesmet, sa se acopere.
Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste feliile de branza la foc potrivit 1-2 min, intorcandu-le, pana se rumenesc.
Muta-le pe un platou si lasa sa se raceasca. Amesteca sfecla rosie cu ceapa tocata, otetul si uleiul, apoi asezoneaza.
Da la rece. Prajeste putin nucile intr-o tigaie, apoi scoate-le si toarna.
Branza de capra cu salata de sfecla rosie
Pofta buna!
feliile se prajeste ca e doar una ,nu? interesanta reteta totusi.ar fi bine sa mai lucrati la gramatica limbii romane 😉