Biscuiti cu branza cheddar din: branza, faina, sare, boia, praf de copt, unt, lapte, ou. Ingrediente: 400 g de brânză cheddar rasă 500 g de făină 30 g de sare 30 g de boia 15 g praf de copt 100 g de unt rece 125ml de lapte bătut 1 ou Mod de preparare: Se […]
Branza Cheddar
PrinteazaBranza Cheddar
Brânza cu cel mai cunoscut nume din lume, Cheddar, îşi are originile în comitatul Somerset din sud-vestul Angliei, mai exact din impresionanta regiune numită Cheddar Gorge.
In mod tradiţional, de secole întregi, brânza se lăsa la maturat în peşterile de calcar din regiune, unde dobândea un gust unic.
Cheddar a ajuns să se refere la modalitatea de fabricare a brânzei, care presupune tăierea pastei moi în calupuri dreptunghiulare, care sunt întoarse şi aşezate unele peste celelalte, pentru ca zerul rămas să se scurgă.
Cheddar se vinde sub diferite forme: delicată, medie, matură şi învechită. Cea din urmă, Vintage Cheddar, are în mod normal o vechime de 18 luni şi o consistenţă untoasă, care se datorează laptelui de la vacile din rasa Friesian.
Brânza fină Cheddar are interiorul de culoare galbenă intensă, o textură fermă şi un miros care combină mirosul zerului cu o notă de iuţeală caracteristică muştarului, mai ales atuncii când e mai veche. Brânza învechită o perioadă mai scurtă este deseori de o calitate inferioară.
Acest sortiment de brânză se fabrică în prezent în lumea întreagă şi poate conţine o varietate de alte ingrediente aromatice, inclusiv arome artificiale de brânză afumată.
Poate te intereseaza si:
Quiche din cartofi noi, ceapa verde si branza cheddar
Quiche din cartofi noi, ceapa verde si branza cheddar din: faina, unt, zahar pudra, oua, cartofi noi, ceapa verde, branza cheddar, lapte, smantana. Ingrediente: 225g de făină obişnuită, plus extra pentru presărat 140g unt rece, tăiat cubuleţe 1 linguriţă de zahăr pudră 1 gălbenuş Pentru umplutura: 250g de cartofi noi, curăţaţi, fierţi şi tăiaţi în […]
Quiche din cartofi noi, ceapa verde si branza cheddar
Quiche din cartofi noi, ceapa verde si branza cheddar din: faina, unt, zahar pudra, oua, cartofi noi, ceapa verde, branza cheddar, lapte, smantana. Ingrediente: 225g de făină obişnuită, plus extra pentru presărat 140g unt rece, tăiat cubuleţe 1 linguriţă de zahăr pudră 1 gălbenuş Pentru umplutura: 250g de cartofi noi, curăţaţi, fierţi şi tăiaţi în […]
Supa de broccoli cu branza cheddar
Supa de broccoli cu branza cheddar din: supa, ulei, broccoli, ceapa, telina, faina, lapte, branza, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 400 ml supă de pui 1 linguriţă ulei de măsline 450 g broccoli 1 ceapă 1 tijă de ţelină apio 2 linguri făină 400 ml lapte degresat 350 g brânză Cheddar 1/2 linguriţă praf de nucşoară […]
Pofta buna!