Branza-crema din seminte de floarea soarelui
PrinteazaBranza-crema din seminte de floarea soarelui din: seminte de floarea-soarelui, apa, usturoi, praf probiotic, sare.
- două ceşti de seminţe de floarea-soarelui cojite
- cinci ceşti de apă
- un căţel de usturoi, pisat
- o lingură de praf probiotic
- o jumătate de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Lăsaţi seminţele de floarea-soarelui la înmuiat în trei ceşti de , apă, între opt şi douăsprezece ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le.
Amestecaţi seminţele de floarea-soarelui cu celelalte două ceşti de apă, usturoiul pisat, praful probiotic şi sarea, până obţineţi o consistenţă cremoasă. Dacă doriţi, puteţi adăuga, în combinaţie mirodeniile sau plantele dumneavoastră medicinale favorite, mărunţite.
Puneţi amestecul de seminţe de floarea-soarelui într-un vas pentru iaurt, sau un borcan. Acoperiţi gura burcanului cu un tifon.
Lăsaţi cultura de brânză să stea între şase şi opt ore, la temperatura camerei.
Brânza se va separa de lichid. Scurgeţi zerul. Puneţi brânza într-un sac pentru laptele de migdale sau sac de încolţit şi stoarceţi lichidul rămas. Cultura va avea textura brânzei-cremă. în acest moment, e gata pentru a fi unsă.
Depozitaţi brânza într-un container închis ermetic, la frigider.
Pofta buna!