Branză cu fistic şi miere aromatizată
PrinteazaO reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere de salcam, stafide si amestec aromat.
- 350 g brânză Robiola proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră)
- 150 ml smântână
- 1 foaie de gelatină
- 2 linguri lapte
- 40 g zahăr pudră
- 40 g fistic
- 100 ml miere de salcâm
- 20 g stafide
- 1 lingură amestec aromat măcinat (seminţe de cardamom, scorţişoară, cuişoare, chimion, piper)
Mod de preparare:
Pune stafidele să se hidrateze în apă călduţă. Separat, pune gelatina la înmuiat în apă rece. Amestecă brânza într-un castron pentru a obţine o consistenţă omogenă şi moale.
Opăreşte fisticul timp de 1 minut în apă clocotită, scurge-1 şi curăţă-1 de pieliţa ce acoperă boabele, apoi prăjeşte-1 puţin în cuptor sau într-o tigaie până se usucă. Zdrobeşte-1 într-o piuliţă sau taie-1 cu cuţitul şi amestecă-1 cu brânza.
Incălzeşte gelatina într-o crăticioară în care ai pus 2 linguri de lapte, las-o să se răcorească şi toarn-o peste brânză. Bate smântână cu telul, adaugă zahărul pudră şi încorporează amestecul în compoziţia de brânză, cu mişcări uşoare de jos în sus. Acoperă vasul şi pune-1 în frigider.
Incălzeşte mierea împreună cu amestecul aromat, 1 lingură de apă şi stafidele scurse bine. Cu ajutorul a 2 linguri, formează bulgăraşi din compoziţia de brânză cu fistic, toarnă pe deasupra siropul aromat de miere şi serveşte.
Branză cu fistic şi miere aromatizată
Poftă bună!