Branză cu fistic şi miere aromatizată

Printeaza

O reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere de salcam, stafide si amestec aromat.

Ingrediente:Branză cu fistic şi miere aromatizată

  • 350 g brânză Robiola proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră)
  • 150 ml smântână
  • 1 foaie de gelatină
  • 2 linguri lapte
  • 40 g zahăr pudră
  • 40 g fistic
  • 100 ml miere de salcâm
  • 20 g stafide
  • 1 lingură amestec aromat mă­cinat (seminţe de cardamom, scorţişoară, cuişoare, chimi­on, piper)

 

Mod de preparare:

Pune stafidele să se hidrateze în apă căl­duţă. Separat, pune gelatina la înmuiat în apă rece. Amestecă brânza într-un cas­tron pentru a obţine o consistenţă omogenă şi moale.

Opăreşte fisticul timp de 1 minut în apă clocotită, scurge-1 şi curăţă-1 de pieliţa ce acoperă boabele, apoi prăjeşte-1 puţin în cuptor sau într-o tigaie până se usucă. Zdrobeşte-1 într-o piuliţă sau taie-1 cu cuţi­tul şi amestecă-1 cu brânza.

Incălzeşte gelatina într-o crăticioară în care ai pus 2 linguri de lapte, las-o să se răcorească şi toarn-o peste brânză. Bate smântână cu telul, adaugă zahărul pudră şi încorporează amestecul în compo­ziţia de brânză, cu mişcări uşoare de jos în sus. Acoperă vasul şi pune-1 în frigider.

Incălzeşte mierea împreună cu ames­tecul aromat, 1 lingură de apă şi stafidele scurse bine. Cu ajutorul a 2 linguri, formea­ză bulgăraşi din compoziţia de brânză cu fistic, toarnă pe deasupra siropul aromat de miere şi serveşte.

Branză cu fistic şi miere aromatizată

Branză cu fistic şi miere aromatizată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.